Saturday 10 March 2012

#3

...Clark Smith on neljakümendates, tugeva kehaehitusega mees. Tal on pikemad pruunikad juuksed ja habe, mõlemast lööb välja halli värvi. Loomult keskel allapoole jooksvad kulmud ja sirge, terav nina tegid tema väljanägemise kurjaks, sellele aitas ka kaasa pilk, mis oli raskest elust tingitult skeptiline, analüüsiv ja põlastav. Clark õppis ülikoolis juurat, ta tahtis saada advokaadiks. Pärast teist aastat õppimist tegi Interpol talle ettepaneku liituda nende ridedesse. Olles noor ja vaba, ning halbade suhete pärast vanematega oli ta ideealne kandidaat-nende samade põhjuste pärast oli ta ka mõtlemata nõus. Ta viidi treeninglaagrisse koos paarisaja teise inimesega, nendest pidi saama uus salajane relv terrorismi vastu. Lõpetades edukalt oma kursuse veetis ta järgmised 7 aastat oma elust reisides mööda maailma. Sellel perioodil oli ta pikemalt Venemaal, Kuubal ja Põhja-Koreas, tänu millele õppis ta ka kohalike keeli ja kombeid. Clarki teekond Interpoliga lõppes Itaalias, kust oli vaja välja tuua VIP....
Nad olid kolmekesti helikopteris. "30 minutit sihtkohani" ütles teine-piloot neile kõrvaklappidesse. Helikopter oli väike ja vaikne- neil oli vaja vaikselt, märkamatult kohale jõuda. "Olukord on järgmine: meie ülesandeks on ära tuua VIP Liguria regioonist. Meid pannakse maha saarele, mis asub 20 km eemal meie sihtmärgist. Me liiguma sealt edasi paadiga. Me liigume kiiresti ja märkamatult. Peale seda on tõus mööda vertikaalset kaljut. Mina sisenen rõdult. Thor Sina lähed tagant. Mole, sina lähed läbi keldri.".
Clark teadis, et nad oleks saanud ka Thoriga kahekesti hakkama saanud, kuid neile anti kaasa ka algaja, sest see tundus olevat sobiv töö tema jaoks.
"Kes on meie VIP?" küsis Mole. Clark andis talle pildi noorest tüdrukust: " Rohkemat meile pole öeldud". Kui nad jõudsid saare juurde, hakkas juba minema pimedaks. Nad laskusid helikopterist saarele ja hakkasid liikuma pool jooksusammul kummipaadi juurde. Paati vette lükates: "25 minuti pärast on kottpime," ütles Thor "me peame kiirustama."
Thor juhtis paati, Mole istus keskel ja Clark oli kõige ees- nad sõitsid terve tee vaikides. Rannikule jõudes nägid nad kalju millest nad pidid üles ronima, selle tipus oli kohe maja, kust nad pidid ära tooma poisi. "Ründame minu märguande peale" teatas Clark ning alustas ronimist, Mole ja Thor olid tal kohe kannul.
Maja oli kahkorruseline, puidust, modernse välimusega. Hoovis oli väiksem bassein ja avatud "rõdu ala". Maja ehitusel oli kasutatud hästi palju klaasi ja seega oli ilusasti näha hoovist sisse. Sisustus oli veelgi uhkem, kuid silma riivas ringi käiv relvastatud valve.
Kui nad kaljust üles olid jõudnud, oli juba pime- just see, mida nad vajasid. Clark liikus vaikselt rõdu ukse juurde ja jäi ootame teisi. Thor jõudis tagumise sissekäigu juurde ja koputas näpuotsaga vaikselt mikrofonile, et Clark teaks, et ta on valmis. Mole jõudis keldri luukideni ja avas ühe neist võimalikult vaikselt: "valmis" teatas ta läbi mikrofni. "Läksime!" andis Clark käsu ja nad alustasid kõik koos liikumist. Keldris oli ainult üks mees ja seegi magas- Mole lasi ta koheselt maha ja liikus vaikselt trepist üles esimesele korrusele. Libistades lahti rõdu ust nägi Clark juba ühte meest trepi ees, mis viis teisele korrusele, kus pidi olema VIP, üks oli liikunud just kööki ja kolmas oli seljaga tema poole. Clark tegutses kiirelt ja täpselt, ta teadis, et ta peab olema võimalikult vaikne, ta otsustas seljaga tema poole oleva mehe võtta maha paljakäsi, paari vaikse sammuga, olles kergelt kükikil, oligi ta mehe seljataga ningi ühe osava liigutusega oli mehel kaelalülid murtud ja mehe elutu keha Clarki kätevahel. Clark libistas ta kiirelt veidi eemale ningi liikus vaikselt edasi. Thor siseneds tagauksest jõudis kööki, kuhu oli just jõudnud mees, keda ennist nägi Clark. Thor tegutses puhtalt instinktide peal, nii nagu neile oli treeninglaagris õpetatud, ta võttis relva ja tulistas, summitiga käsirelv oli peaaegu hääletu. Ta kiirustas, et püüda kukkuv laip kinni, et mitte tekitada üleliigset lärmi. Peale seda liikus ta suurde tuppa, kus nägi koridori lõpus Mole ja tema kõrval Clarki. Clark andis käeviipega märki, et trepi üleval on üks mees. Mole ja Clark mõlemad liikusid veidi eemale, et jääda vaateväljast välja, kui keegi tuleb trepist alla, ningi Thor liikus tagasi kööki. Sinna jõudes võttis ta kapist kruusi ja viskas selle pikki maad puruks, ning kustutas koheselt ka tuled. Valvur liikus koheselt trepist alla, sihtides köögi suunas. Clark ilmus varjust välja, kuid enne seda, kui ta jõudis vajutada päästikule oli tema tuleliinil Mole, kes liikus noaga valvuri suunas. Valvur oli peaaegu, et jõudnud juba köögini, kui Mole otsustas nuga kasutada, kuid viimasel sekundil keeras valvur ringi ja põikas tema suunas liikuvast noast ära- algas rüselus. Clark ega ka Thor ei saanud teha lasku, mis tagaks ainult valvuri viga saamist. Kostusid lasud valvuri relvast, peale mida Clark otsustas tegutseda, ta liikus vaikselt nende juurde ja paari osava liigutusega suutis ta valvuri Mole küljest lahti saada ja ta pikali panna. Kostis jällegi peaaegu olematu lask. "Maja peaks tühi olema" ütles Mole, justkui poleks midagi juhtunud. "Sa oled imbetsiil, ta oli mul sihikul, mida kuradit sa mõtlesid?" ütles Calrk sosinal, kuid kurjal toonil " Thor, mine kindlusta VIP, ja sina," vaadates Mole'ile otsa" mine vaata maja ümbrus üle. Kõik ümberkaudsed valvurid võisid seda lasku kuulda".
Jõudes trepist üles nägi Thor kolme ust, ta liikus ukse juurde, mis asus temast vasakul- tema sisetunne ütles, et see oli tüdruku tuba. Ukse avades nägi ta hämarat tuba, kus oli hästi palju roosat. Keset hämarat tuba seisis veel üks valvur, valvur, keda nende andmete kohaselt ei oleks tohtinud olemas olla, valvur, kes hoidis oma kätevahel tüdrukut sihtides relvaga talle pähe. "Ära mõtlegi lähemalt tulla. Veel üks samm ja ma tapan ta, mul pole kaotada enam midagi" ütles paaniliselt viimane valvur. Sihtides valvuri pead ütles Thor: " Kas sa tead, kui kiiresti liigub kuul? See lendab üle 1000 meetri sekundis. Kas sa tead, kui kaua võtab inimsele aega, et reageerida?" kostust lask. Valvurid oli punane auk otsaees ning ta kukkus maha, tüdruk jooksis kiiresti Thori juurde, tüdruk hakkas nutma. "Kõik on korras, me tulime Sulle järgi" ütles Thor üritades tüdrukut rahustada. "VIP on meie käes, olukord kontrolli alla, otsene oht puudub" teatas Thor mikrofoni. "Selge, kohtume all" teatas kohe Clark "Mole, kuidas on olukord väl..". Ta ei jõudnud lõpetada lausetki, kui kostusid lasud väljas. "Mitmed vastased liiguvad maja suunas, hästi relvastatud" ütles ähkides Mole üle kuulide vuhina. "Thor, valva tüdrukut ja liikuge vaikselt evakuatsiooni kohta B, ma kordan mängus on plaan B" Ütles raadiosaatja mikrofoni Clark ja liikus Mole suunas, et pakkuda talle katet. Tehes lahti välisukse nägi Clark, kuidas tema suunas jooksis Mole, tema taga välusid öises pimeduses laskude sähvatused, ta kuulis kuidas lasud jõudsin majani, oli kuulda, kuidas klaasid purunevad, kuidas köögis nõud klirisevad...

No comments: